Att sortera strumpor kan vara jobbigt, men använd en smart strumpsorterare så går det som en dans att para ihop sockorna. Intressant! 

Sortera strumpor rätt - Var smart vid strumpsortering!

Det är många som är trötta på att sortera strumpor där hemma i tvättstugan och ibland känns det som att tvättmaskinen har fått sig ett skrovmål och ätit en eller flera strumpor. De flesta har tröttnat på att sortera, leta och för att sedan para ihop sockor. Frågorna som hela tiden dyker upp är:

·       Var tar alla dessa strumpor vägen?

·       Bor det ett hungrigt strumpmonster i tvättmaskinen?

·       Har man blivit utsatt för en strumpkomplott av strump- och tvättmaskin-tillverkarna?

Nu finns det möjligheten att undvika frustrationen över att strumpor försvinner ideligen, samtidigt som man sparar tid och framför allt pengar då man slipper köpa nya sockor hela tiden. Lösningen på problemet med att gå med omaka par strumpor är att införskaffa en strumpsorterare.

Se till att ha strumpsorteraren tillgänglig när du tar av dig strumporna

För de allra flesta, är det en riktigt god idé att skaffa sig en eller flera strumpsorterare. Se samtidigt till att strumpsorterarend finns tillgänglig där du/ni brukar ta av dig strumporna; förslagsvis på sovrumsdörren/dörrarna. Tanken är att man, så fort som man klär av sig sina strumpor, hänger upp dom på sorteraren!

Glöm inte bort att alltid hänga tillbaka strumpsorterarna direkt tillbaka på sin plats efter användandet, så vet man var de finns tills nästa gång det är dags att tvätta strumpor. Du slipper med andra ord all form av strumpsortering. Tillika bör man se till att alla familjemedlemmarna i hushållet lär sig detta, så blir sorteringen av sockor mycket enklare.

Över 36 miljoner sockor försvinner årligen

Skulle det vara så, för skoj skull, att varje person får fyra strumpor som försvinner varje år och vi är över nio miljoner personer som bor här i Sverige. Det innebär allts att det är över 36 miljoner sockor som försvinner i vårt land. Detta varje år!

Svindlande siffror eller hur?

De allra känner säker igen sig att man slänger de udda strumporna och för att sedan hitta den strumpan som saknades på ett konstigt ställe. Därför är det fiffigt att använda en strumpsorterare direkt redan från början!

Fördelar med strumpsorterare

Det finns ett flertal fördelar med att använda sig av en strumpsorterare och dessa är:

Tid – Med tanke på att man inte längre behöver hålla på att leta och para ihop strumporna efter tvätten.

Pengar – Eftersom nu inte strumpmonstret i tvättmaskinen “äter” upp en eller flera sockor, behövs det inte investeras i nya strumpor. Om man nu inte vill gå med omaka strumpor förstås!

Ordning – Det bli ordning bland sina strumpor.

Alla kan hjälpa till – Då det är även lätt för barn att använda hjälpmedlet att sortera strumpor.

Färg Det riskerar inte komma med exempelvis en röd strumpa i vittvätten och man sorterar sina sockor innan de tvättas.

Material – Att sätta ihop sina strumpor av olika materian innan det åker in i tvättmaskinen är ett smart sätt att undvika risken att de krymper. Det kan vara till hjälp med tanken på att sockor tvättat med andra klädesplagg.